We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % na odabrane zidne proizvode OSVOJITE KOD ZA POPUST

Recenzija: 4. sezona Stranger Things

28. 06. 2022

Konačno smo blagoslovljeni 4. sezonom serije Stranger Things. Naravno, ne potpunom, jer u srpnju izlaze još dva dijela, no tu je sedam spektakularnih epizoda. Oprez! Članak sadrži blage spoilere, pa ako još niste gledali seriju, čitate dalje na vlastitu odgovornost.

 

U usporedbi s prethodnim sezonama, radnja je raspoređena na različita mjesta. Eleven, Will, Jonathan i Joyce preselili su se u Kaliforniju, Hopper je u ruskom radnom logoru, a ostali protagonisti ostaju u gradu Hawkins. Osim dobrih starih, upoznajemo i nekoliko novih lica. Među njima su Eddie, član kluba Hellfire, Argyle, Jonathanov prijatelj u Kaliforniji ili glavni negativac cijele sezone, Vecna.

Vecna je misterij tijekom cijele sezone, a njegovo otkrivanje jedan je od najboljih trenutaka. Glumca koji igra Vecnu morali su prekrivati komadima njegovog kostima tako što su ih svakodnevno lijepili na njegovu kožu. Prema glumačkoj ekipi, to bi trajalo 6 sati i 20 minuta. Osim toga, uz pomoć CGI-a dobivamo jednog od najstrašnijih antagonista u seriji.

U usporedbi s prethodnim sezonama, četvrta je mnogo strašnija. To je ojačano s nekoliko referenci na horor klasike. Scena na klizaljkama odnosi se na priču o Carrie Stephena Kinga, Nancy i Robin u azilu nalikuju sceni iz Kad jaganjaci utihnu, ali najvidljivija sličnost je sa Stravom u Ulici brijestova. Ne samo da likovi u transu nalikuju onima iz carstva snova Freddyja Kruegera, nego je i stil Vecninih ubojstava isti. Možete vidjeti čak i samog Freddyja u seriji. Glumac Robert Englund nastupa kao Victor Creel.

 

 Soundtrack igra veliku ulogu u seriji. Tijekom prvih epizoda 4. sezone možete slušati klasike poput California Dreamin’, You Spin Me Round (Like a Record),, Dream A Little Dream of Me ili Psycho Killer. Ipak, najbolja je Running Up That Hill od Kate Bush. Pjesma se popela na broj 1 na iTunes ljestvici i na prva mjesta u 34 zemlje.

 

Uskoro izlazi ostatak 4. sezone! Jeste li spremni?

 

Stranger ThingsEuroposteriStvaram svoj svijet

Od 1999. Europosteri su jedna od najvećih web trgovina plakata, zidnih grafika i darova s licenciranom robom u Češkoj i cijeloj Europi. Nudimo ogroman izbor plakata iz filmove, igara ili sportova svih veličina, kao i široku paletu originalnih poklona za istinske ljubitelje Ratova zvijezda, Harryja Pottera, stripova ili cijele obitelji Warner Bros. Znamo da su šalice, figurice, puzzle i odjeća najbolji poklon za sve, bez obzira na dob i interes. Ali ako ste ljubitelj dizajna interijera, onda ste i Vi na pravom mjestu! Svakodnevno ispisujemo zidne tapete, ilustracije, fotografije i umjetničke reprodukcije i šaljemo ih u više od 25 zemalja kako bi naši kupci bili zadovoljni.


© 1999–2024 Europosters. Sva prava pridržana.

Top