We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % na odabrane zidne proizvode OSVOJITE KOD ZA POPUST

TOP 5 zabavnih činjenica o Avataru

15. 12. 2022

Svi su barem čuli za film Jamesa Camerona Avatar. No, samo rijetki znaju sve zabavne činjenice u vezi s ovim filmom. I zato mi iz Europostera donosimo TOP 5 zabavnih činjenica o filmu Avatar.  U savršeno vrijeme jer Avatar 2 dolazi uskoro!

1.) Avatari imaju mnogo prstiju

Na’vi rasa vjerojatno ne bi mogla prebrojati sve zabavne činjenice koje ovdje navodimo, jer se njihov broj prstiju malo razlikuje od broja ljudskih prstiju (barem među nama ovdje u uredu). Ljudi obično imaju 5 prstiju na svakoj ruci, isto kao i majmuni. Ali lako možete primijetiti da su Na’vi različiti. Mogu brojati samo do četiri na svakoj ruci. I zahvaljujući njihovom broju prstiju, lako možemo saznati tko je nacrtao ratnu boju na Neytiri. Na tijelu ima otisak dlana nalik Sarumanovom znaku bijeloj ruci.

2.) Uzrok rata možda nije tako nerealan

Sama svrha Avatara i uzrok rata između Na’vi i čovječanstva je Unobtainium. Vrijedan mineral nalazi se na planeti Pandora. U našem svijetu, Unobtainium je samo izmišljeno ime za potpuno savršen materijal koji prkosi svim trenutnim zakonima fizike. Nažalost, još ne postoji, iako već ima svoj atomski simbol: Uo. Ali tko zna kada i gdje će netko napraviti znanstveni iskorak, zar ne?

3.) Avatar je još uvijek najprofitabilniji film u povijesti kinematografije

Iako je Avatar izašao 2009. godine još uvijek je najprofitabilniji film u povijesti. Vrlo je fascinantno što se tiče činjenice da ga nisu pobijedili blockbusteri poput Avengers: Endgame ili Zvjezdani ratovi: Sila se budi. Oba su se poprilično približila Avataru, ali ipak nijedan nije bio dovoljno snažan niti je imao bazu obožavatelja dovoljno veliku da ga pobijedi.

4.) Na’vi imaju vrlo specifičan stil streličarstva

Redatelj James Cameron odlučio je da Na’vi imaju 4 prsta, stoga sigurno moraju drugačije upotrebljavati svoje lukove. Općenito, dlan bi trebao biti okrenut prema strijelcu, ali Na’vi vuku svoj tetivu u suprotnom smjeru (suprotno od strijelca). Cameron je čak uspio dokazati da bi njegov novi način streličarstva funkcionirao. Profesionalci su ga pokušali odgovoriti od toga, no on je povukao luk na Na’vi način i pogodio u grm udaljen 75 metara. Sigurno je Cameron vježbao, ali kasnije je priznao da je imao dosta sreće s tim pogotkom.

5. Poznati zvukovi

Najviše zvukova koje emitiraju fauna i flora u filmu Avatar su iz produkcije Jurskog parka. Većina zvukova reciklirana je i uređena kako bi odgovarala filmu o izvanzemaljskom okolišu. No, zvukovi hibridnih zvijeri koje riču upotrijebljeni su u originalnom obliku. To su izvorni zvukovi hijena u njihovom prirodnom staništu.

Pripremite se za Avatar 2 s nama!EuroposteriStvaram svoj svijet

Od 1999. Europosteri su jedna od najvećih web trgovina plakata, zidnih grafika i darova s licenciranom robom u Češkoj i cijeloj Europi. Nudimo ogroman izbor plakata iz filmove, igara ili sportova svih veličina, kao i široku paletu originalnih poklona za istinske ljubitelje Ratova zvijezda, Harryja Pottera, stripova ili cijele obitelji Warner Bros. Znamo da su šalice, figurice, puzzle i odjeća najbolji poklon za sve, bez obzira na dob i interes. Ali ako ste ljubitelj dizajna interijera, onda ste i Vi na pravom mjestu! Svakodnevno ispisujemo zidne tapete, ilustracije, fotografije i umjetničke reprodukcije i šaljemo ih u više od 25 zemalja kako bi naši kupci bili zadovoljni.


© 1999–2024 Europosters. Sva prava pridržana.

Top