We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % na odabrane zidne proizvode OSVOJITE KOD ZA POPUST

TOP 5 filmskih negativaca

21. 07. 2021

Velikog heroja stvora veliki zlikovac, a to je s oba aspekta točno na našoj ljestvici. Stoga smo za Vas izabrali najmoćnije, najlegendarnije i po našem mišljenju najzanimljivije negativce koji su često uspjeli zasjeniti svoje herojske protivnike i bez kojih bi njihov svijet bio mnogo siromašniji i puno dosadniji.

5. Sauron

 

“Veliko oko, bez kapka, obavijeno plamenom, ono koje nikad ne spava”. Tako je opisan Mračni Gospodar Sauron. Nekromant koji je pokorio gotovo cijelo Međuzemlje i često  vilenjake, patuljke i ljude. Njegova strašna moć leži uglavnom u tome da lako može pokvariti čak i najmoćnija i najiskrenija bića koja su ikad hodala Ardom. Dokaz njegove strašne moći i izdaje nisu samo Prstenovi moći kojima je stvorio prstenove utvare, već i u tome da je lako, zabludama i spletkama, uspio uništiti Númenor – nekada najmoćnije ljudsko kraljevstvo u drugom dobu Međuzemlja.

 

 

4. Darth Vader

 

Darth Vader našao se na četvrtom mjestu. Tko ne poznaje ovog legendarnog negativca čija je prepoznatljiva značajka njegova maska i teško disanje koje je prestravilo stanovnike svih galaksija u svemiru Ratova zvijezda? No, najzanimljivija stvar kod Dartha Vadera nije njegova moć koja guši njegove neprijatelje, ni crvena svjetlosna sablja kojom siječe pobunjenike, već njegova osobna priča. Kako je Jedi vitez postao jedan od najstrašnijih Sitha svih vremena i kako se na kraju svog života opet pridružio svijetloj strani moći. I upravo taj razvoj lika čini Vadera jednim od najzanimljivijih likova u svim Ratovima zvijezda.

 

3. Dolores Umbridge

 

U redu, priznajte. Poput nas, i Vi ste mrzili ovu ženu u Harryju Potteru više od Voldemorta. Osobno govoreći, ne poznajemo nikoga koga ne bi iritiralo njezino psihopatsko ponašanje u kombinaciji sa slatkim mačićima. I radije ne bismo ni spominjali mučenje učenika. Međutim, najstrašnija stvar kod cijelog ovog lika je njezina motivacija, a to je služenje Ministarstvu Magije na najbolji način. Zahvaljujući tom uvjerenju, ona se ne libi koristiti bilo kakve metode za postizanje svog cilja. I zato je Dolores prekrasan primjer koliko je tanka granica između dobra i zla i koliko opasan može biti njezin bezglavi fanatizam.

 

2. Thanos

 

Thanos, razarač planeta i čovjek koji je uništio pola svemira. Stavili smo ga na drugo mjesto na našoj ljestvici ne samo zbog njegove silne snage, zahvaljujući kojoj je pojedinačno pobijedio svakog od Avengers (Osvetnika), već uglavnom zbog njegovih ciljeva i motivacije. Thanos nije klasični negativac koji slijedi svoju korist ili fanatični cilj organizacije. Njegova jedina želja koja ga tjera naprijed je spasiti svemir i sve njegove stanovnike od patnje i smrti kao rezultata “prenaseljenosti”. I zbog ove motivacije, mnogi su gledatelji mogli suosjećati s njim i pronaći mjesto za njega u svojim srcima.

 

Napomena autora: “Plakao sam kad je Thanos brutalno ubijen u svojoj živopisnoj kućici.”


1.Joker

 

I proglašavamo pobjednika! Tko bi drugi trebao postati kralj zlikovaca, osim ludog Jokera čiji je glavni cilj pobijediti Batmana i postati gospodar cijelog Gothama. Ako izostavimo Jokera iz Odreda otpisanih, onda sa sigurnošću možemo reći da je ovaj klaun jednostavno besprijekoran negativac u svim filmovima. Ukratko, možemo ga opisati kao nepredvidljivog i nemilosrdnog luđaka koji ne zazire od korištenja bilo kojih metoda za postizanje svojih ciljeva. Međutim, počasno mjesto među publikom zaslužio je uglavnom svojim sarkastičnim humorom i “magičnim trikovima”. Upravo zbog tih osobina mnogi od nas navijali su više za njega nego za stalno ozbiljnog Batmana.

Između ostalog, s naše strane svakako moramo preporučiti film Vitez tame u kojem je Heath Ledger zaista pomaknuo granice ludila. Ujedno i najnoviji film o Jokeru koji je pokazao da se ludilo može probuditi u svakome od nas.

 

Pogledajte najbolje filmske plakateEuroposteriStvaram svoj svijet

Od 1999. Europosteri su jedna od najvećih web trgovina plakata, zidnih grafika i darova s licenciranom robom u Češkoj i cijeloj Europi. Nudimo ogroman izbor plakata iz filmove, igara ili sportova svih veličina, kao i široku paletu originalnih poklona za istinske ljubitelje Ratova zvijezda, Harryja Pottera, stripova ili cijele obitelji Warner Bros. Znamo da su šalice, figurice, puzzle i odjeća najbolji poklon za sve, bez obzira na dob i interes. Ali ako ste ljubitelj dizajna interijera, onda ste i Vi na pravom mjestu! Svakodnevno ispisujemo zidne tapete, ilustracije, fotografije i umjetničke reprodukcije i šaljemo ih u više od 25 zemalja kako bi naši kupci bili zadovoljni.


© 1999–2024 Europosters. Sva prava pridržana.

Top