We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
OTKRIJTE najbolje PONUDE za ovaj tjedan: GLAZBA popust 15 % ×

The Beatles, Queen, Kiss… Otkrijte tajne imena bendova!

27. 03. 2019

Izabrati prvo ime nije lako ni za dijete pa ni za psa. A tek za bend! Dok u odluci imena za dijete mogu Vam pomoći razne literature, za bend i nije tako lako. Kako su John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr osmislili njihovo ime insekta? I sto AC/DC znaći? Saznajmo zajedno!

“Imao sam viziju sa dvanaest godina, vidio sam čovjeka na “letećoj piti” i on je rekao “Vi ste Beatles sa “a”, i jesmo.”

Ovako je John Lennon odgovorio na vječno pitanje tijekom jednog intervjua. Fanovi koji znaju malo više o stilu života Beatles-a ne smatraju ovo objašnjenje nevjerovatno – njima ipak droge nisu bile strane, ali kasnije John je dodao još jednu, službenu verziju.

Kad su Beatles-a bili na početku karijere, bili su veliki fanovi pjevača Buddy Holly i njegovog benda The Crickets (cvrčci). U to vrijeme bilo je običaj da bendovi imaju duga imena. Ali oni su htjeli biti orginalni, te su izabrali kratko “Beatles”. Oni koji se razumiju u gramatiku znaju da je ispravno “Beetles”. Je li njihova gramatika bila tako loša? Nije uopće. To je igra riječi. Kad su John i njegovi prijatelji tražili pravo ime, znali su da nekako mora sadržavati “beat”. Tako da su samo dodali rijeć “beetle”. Sve je u beat-u! 😊

“Prije dosta godina, smislio sam ime “Queen“… To je samo ime, veoma je kraljevski, očigledno i zvući sjajno… To je jako ime, veoma univerzalno i neposredno…”

Oni koji su vidjeli film Bohemina Rhapsody znaju da bend Brian-a May-a i Roger Taylor-a se zvao Smile u početku i Freddie Mercury je bio njihov fan. Ali naravno, on je bio upravo taj koji je došao na ideju da preimenuju bend iz Smile u Queen i nije se mogao posavjetovati sa nikim prije nego im je izašao prvi album. I na omotu albuma je ostatak benda saznao kako se zovu. May and Taylor se nikad nisu usprotivili tome jer su znali da Freddie ne bi prihvatio nikakvo odbijanje zahvaljujući njegovom nepopustljivom karakteru. I zašto Queen? U to vrijeme u Engleskoj se ova rijeć poistovjećivala sa homoseksualcima ili pozerima. Mercury je govorio da je slučajno došao na ideju za ovo ime, ali zar su sve sličnosti sa njegovom osobnošću stvanro samo slučajnost?

“A što je sa KISS-om?”

Mnogi ljudi vjeruju da ime KISS je stvoreno od akronima „Knights in Satan’s Service “ (Vitezovi u Sotoninoj službi), iako to nije istina. Paul Stanely, jedan od osnivača, je poželio da imaju ime koje će biti dvosmisleno. Na početku 1973 godine, svi osnivači benda su sve vozili kroz New York i došli na temu bivšeg benda Peter-a Criss-a, Lips. Stanley je odmah došao na ideju Kiss kao nasljednik Lips-a. I bio je savršen izbor jer Kiss je dvosmislen. Je li romantični poljubac ili smrtni? To ovisi o Vama!

“Cherchez la femme”

Šta znaći AC/DC? Braća Malcom i Angus Young, osnivači benda, također imaju i sestru. Njeno ime je Margaret i voljela je šivati. I njen hobi je bilo to što je inspiriralo njenu braću. Privuklo je njihovu pažnju da njena šivaća mašina ima znak AC/DC što je skraćenica od alternativna struja/direktna struja. Ako ne razumijete zašto su smatrali da je ovo ime tako genijalno, pokušajte se sjetiti nekih njihovih nastupa ili pjesama. Oni imaju polet i energiju. Jednostavno AC/DC.

 

GLAZBENI UMJETNICI POSTERI

 

Tagovi: AC/DC, bands, Beatles, Fun Facts, Kiss, Music, Posters, Queen

 

Autor: KatkaDecorate your life!

Siden 1999, har Europosters blitt en av de største selgere av postere, veggtapeter og veggkunst. Nå samarbeider vi med kunstnere, fotografer og grafiske designere fra hele Europa. I vårt utvalg finner du de vakreste velkjente malerier i tillegg til helt nye kunstverk fra moderne kunstnere. Vi trykker også gledelig dine egne bilder, og, etter ditt ønske, vil vi også ramme inn bildene dine i rammer av høy kvalitet. Vi elsker virkelig interiørdesign, likevel glemmer vi ikke nerder og musikkfans som vi hele tiden utvider vårt tilbud av postere, kopper, t-skjorter, samlefigurer og annde lisensierte produkter og gaver for.


© 1999 – 2020 Europosters. Alle rettigheter er reservert.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo osigurali da na našoj mrežnoj stranici imate najbolje iskustvo. Više podataka Slažem se ×
Top