We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
Otkrijte najbolje ponude za ovaj tjedan: KALENDARI 2022 popust -20 % ×

The Beatles, Queen, Kiss… Otkrijte tajne imena bendova!

27. 03. 2019

Izabrati prvo ime nije lako ni za dijete pa ni za psa. A tek za bend! Dok u odluci imena za dijete mogu Vam pomoći razne literature, za bend i nije tako lako. Kako su John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr osmislili njihovo ime insekta? I sto AC/DC znaći? Saznajmo zajedno!

“Imao sam viziju sa dvanaest godina, vidio sam čovjeka na “letećoj piti” i on je rekao “Vi ste Beatles sa “a”, i jesmo.”

Ovako je John Lennon odgovorio na vječno pitanje tijekom jednog intervjua. Fanovi koji znaju malo više o stilu života Beatles-a ne smatraju ovo objašnjenje nevjerovatno – njima ipak droge nisu bile strane, ali kasnije John je dodao još jednu, službenu verziju.

Kad su Beatles-a bili na početku karijere, bili su veliki fanovi pjevača Buddy Holly i njegovog benda The Crickets (cvrčci). U to vrijeme bilo je običaj da bendovi imaju duga imena. Ali oni su htjeli biti orginalni, te su izabrali kratko “Beatles”. Oni koji se razumiju u gramatiku znaju da je ispravno “Beetles”. Je li njihova gramatika bila tako loša? Nije uopće. To je igra riječi. Kad su John i njegovi prijatelji tražili pravo ime, znali su da nekako mora sadržavati “beat”. Tako da su samo dodali rijeć “beetle”. Sve je u beat-u! 😊

“Prije dosta godina, smislio sam ime “Queen“… To je samo ime, veoma je kraljevski, očigledno i zvući sjajno… To je jako ime, veoma univerzalno i neposredno…”

Oni koji su vidjeli film Bohemina Rhapsody znaju da bend Brian-a May-a i Roger Taylor-a se zvao Smile u početku i Freddie Mercury je bio njihov fan. Ali naravno, on je bio upravo taj koji je došao na ideju da preimenuju bend iz Smile u Queen i nije se mogao posavjetovati sa nikim prije nego im je izašao prvi album. I na omotu albuma je ostatak benda saznao kako se zovu. May and Taylor se nikad nisu usprotivili tome jer su znali da Freddie ne bi prihvatio nikakvo odbijanje zahvaljujući njegovom nepopustljivom karakteru. I zašto Queen? U to vrijeme u Engleskoj se ova rijeć poistovjećivala sa homoseksualcima ili pozerima. Mercury je govorio da je slučajno došao na ideju za ovo ime, ali zar su sve sličnosti sa njegovom osobnošću stvanro samo slučajnost?

“A što je sa KISS-om?”

Mnogi ljudi vjeruju da ime KISS je stvoreno od akronima „Knights in Satan’s Service “ (Vitezovi u Sotoninoj službi), iako to nije istina. Paul Stanely, jedan od osnivača, je poželio da imaju ime koje će biti dvosmisleno. Na početku 1973 godine, svi osnivači benda su sve vozili kroz New York i došli na temu bivšeg benda Peter-a Criss-a, Lips. Stanley je odmah došao na ideju Kiss kao nasljednik Lips-a. I bio je savršen izbor jer Kiss je dvosmislen. Je li romantični poljubac ili smrtni? To ovisi o Vama!

“Cherchez la femme”

Šta znaći AC/DC? Braća Malcom i Angus Young, osnivači benda, također imaju i sestru. Njeno ime je Margaret i voljela je šivati. I njen hobi je bilo to što je inspiriralo njenu braću. Privuklo je njihovu pažnju da njena šivaća mašina ima znak AC/DC što je skraćenica od alternativna struja/direktna struja. Ako ne razumijete zašto su smatrali da je ovo ime tako genijalno, pokušajte se sjetiti nekih njihovih nastupa ili pjesama. Oni imaju polet i energiju. Jednostavno AC/DC.

 

GLAZBENI UMJETNICI POSTERI

 

Tagovi: AC/DC, bands, Beatles, Fun Facts, Kiss, Music, Posters, Queen

 

Autor: KatkaEuroposteri – Stvaram svoj svijet

Od 1999. Europosteri su jedna od najvećih web trgovina plakata, zidnih grafika i darova s licenciranom robom u Češkoj i cijeloj Europi. Nudimo ogroman izbor plakata iz filmove, igara ili sportova svih veličina, kao i široku paletu originalnih poklona za istinske ljubitelje Ratova zvijezda, Harryja Pottera, stripova ili cijele obitelji Warner Bros. Znamo da su šalice, figurice, puzzle i odjeća najbolji poklon za sve, bez obzira na dob i interes. Ali ako ste ljubitelj dizajna interijera, onda ste i vi na pravom mjestu! Svakodnevno ispisujemo zidne tapete, ilustracije, fotografije i umjetničke reprodukcije i šaljemo ih u više od 25 zemalja kako bi naši kupci bili zadovoljni. #MerchForAll


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (samo na engleskom)

Ponedjeljak – Petak ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2021 Europosteri. Sva prava pridržana.

Ova web stranica koristi kolačiće. Ako želite saznati više o kolačićima i zašto ih koristimo, posjetite našu stranicu s Pravilima o kolačićima. Više podataka Slažem se ×
Top