We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Ponuda tjedna: POPUSTI popust -70% ×

Spremite se za Halloween/Noć vještica

30. 10. 2019

Morate se dobro pripremiti za Noć vještica – izrezati bundevu, kupiti umjetnu paukovu mrežu i njegove stanare (jer pravi se negdje skrivaju), kosture i zombie i ukrasiti kuću da Vam svaki susjed pozavidi. Osim ako ne dobiju srčani od Vaših ukrasa i ipak ovaj praznik provedu u bolnici. To je manje – više kako noć vještica djeluje na sve nas s obzirom na Američke serije i filomve. Ali ne treba pretjerivati ni sa čim, te smo pripremili vodič za Noć vještica za Vas. Pripremite svoje bundeve, naoštrite noževe, inspiracija za Noć vještica stiže!

Ako ste na ti sa noževima, onda si dajte oduška i pokažite orginalnost ove godine!

Jack O’Lantern/Svjetleća bundeva i razlog zašto izrezujemo bundevu

Sigurno zante da je jedan od običaja Noći vještica dubiti bundevu u koje se stavljaju svijeće. Ova svjetiljka, nakon što su je nosili djeca u trik-ili-slatko po kućama, bi trebala predstavljati Irca po imenu Jack, koji je, prema legendi, bio toliko pjan na Noć vještica da je njegova duša pomalo počela napuštati njegovo tijelo. Sam vrag je to primjetio i odlučio je odvesti Jacka odmah sa sobom u Pakao. Jack, naravno, nije htio ići i čak toliko pjan je uspio da nadmudri vraga. I to je učinio tri puta za redom! Na kraju, Jack je uspio izbjeći odlazak u pakao, čak i kada je umro. Vrag mu je obečao, u njihovom zadnjem ugovoru, da ga nikada neće uzeti sa sobom i rekao Jacku da se vrati tamo odakle je došao. Vrag mu je dao vrući ugljen da mu svijetli put. Tako je Jack napravio svjetiljku od bundeve, stavio ugljen u nju i od tad on luta svijetom i traži odakle potiče. Od tad, ljudi izrezuju bundeve da mu osvjetle put. Noć 31 Listopad na 01 Studeni je magična i naš svijet živih se spoji sa svijetom mrtvih. Negdje čak i kažu da svjetleće bundeve predstavljaju naše voljene koji nisu više sa nama, koji nam se vraćaju, na kratko, te noći. 

KAKO NAPRAVITI ODLIČNE UKRASE ZA NOĆ VJEŠTICA

Rezanje bundeve je tradicija, ali ako nemate vrt ili balkon gdje možete staviti bundevu, mi predlažemo da malo promjenite ukrase. Veoma je vjerovatno da umjesto duša vaših preminulih, Vas posjete kukci. I ne samo na tu magičnu noć! Također, budimo iskreni, rad sa oštrim nožem i tvrdom bundevom nije za svakoga. (Ali kad Vas krene, pravilo je, što veća bundeva to je lakše rezati!) Pokšajte nešto drugačije ove Noći vještica i poklonite su dugotrajnije ukrase.

Izrezane bundeve nisu više strašne! Pokušajte nešto drugo ove godine!

KAKO UREDITI ZIDOVE?

Druga, malo modernija tradicija Noći vještica je gledanje horor filmova. Zašto ne ukrasite svoj dom sa njima? Ako volite strašiti svoje prijatelje, preporučujemo da kupite Pennywise, Klaun koji će Vam pomoći. Uredite stan sa crvenim balonim i ako hoćete imati najbolju zabavu, pića poslužite u njegovim 3D šoljama. Ako je Pennywise previše za Vas, Joker može pomoći sa atmosferom. I to sad pogotovo! Ne zaboravite dočekati svoje goste sa super otiračem Noći vještica! Također možete pronaći inspiraciju u TV serijama poput Hodajući mrtvaci, Penny Dreadful ili video igrica. Definitivno preporučujemo Resident Evil! Ako si ne možete priuštiti strašne ukrase, jer imate malene ljude doma, tada se počastite sa posterom Jacka iz Noćna mora prije Božića ili slatke Vampirine!

UMJESTO ČOKOLADE MALI DAR

Ako ne očekujete mnoštvo nepoznate djece da Vam kucaju na vrata, tražeći slatko, možda je vrijeme da usrećite svoju djecu sa nečim drugim umjesto čokolade ove godine. Šalice, privjesci za ključeve, bedževi će ih sigurno usrećiti! Ako ih želite malo mučiti sa školom, poklonite im super rokovnik ili pisaće potrepštine sa Jack-om/svjetlećom budnevom!

Inspirirajte se sa našom Halloween/Noć vještica kolekcijom poklona i izaberite onaj pravi za svoje najbliže. Ili možda za sebe, mi nećemo reći! 😊

OTVORITE HALLOWEEN/NOĆ VJEŠTICA KOLEKCIJU, AKO SE USUDITE!

Tags: Fun Facts, Gifts, halloween, horror posters, It

Autor: Katka

 

 

 EuroposteriStvaram svoj svijet

Od 1999. Europosteri su jedna od najvećih web trgovina plakata, zidnih grafika i darova s licenciranom robom u Češkoj i cijeloj Europi. Nudimo ogroman izbor plakata iz filmove, igara ili sportova svih veličina, kao i široku paletu originalnih poklona za istinske ljubitelje Ratova zvijezda, Harryja Pottera, stripova ili cijele obitelji Warner Bros. Znamo da su šalice, figurice, puzzle i odjeća najbolji poklon za sve, bez obzira na dob i interes. Ali ako ste ljubitelj dizajna interijera, onda ste i Vi na pravom mjestu! Svakodnevno ispisujemo zidne tapete, ilustracije, fotografije i umjetničke reprodukcije i šaljemo ih u više od 25 zemalja kako bi naši kupci bili zadovoljni.


1 EUR = 7.53450 HRK

 

© 1999–2023 Europosteri. Sva prava pridržana.