We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Ponuda tjedna: FILMSKI PLAKATI popust -30 %

Sam svoj majstor: Kako objesiti sliku na zid

17. 10. 2022

Prvo, promislite dobro unaprijed gdje bi htjeli objesiti sliku. Također je važno da li želite objesiti samo jednu sliku ili više njih jednu do druge. U svakom slučaju, prvo izmjerite zid i skicirajte željenu poziciju slike/postera na papiru (ili označite sa olovkom direktno na zidu). Ne zaboravite da objesite sliku u razini očiju – ne želite gledati stalno gore prema slici. Ako imate nekoga da Vam pomogne, pitajte ih da drže sliku dok vidite da li slika na tom mjestu izgleda dobro, onako kako želite da bude.

Kako ispravno objesiti sliku

Čekić i čavli

Objesiti sliku na zid sa čekićem i čavlima je najstariji i načešći naćin. Ako ste vješti sa čekićem i želite biti sigurni da će slika ostati na mjestu, izaberite ovaj naćin. Ali, ukoliko želite objesiti veću i težu sliku, mali čavao Vam neće puno pomoći. U ovom slučaju koristite veće kukice/sidrišta – tada možete objesiti i sliku tešku i nekoliko kilograma bez problema.

Kuke za slike

Ako želite samo objesiti male i lagane slike ili jednostavno ne želite praviti nepotrebno velike rupe u zidu, naše “easy-on/easy-off” kuke bit će pravi izbor za vas. Stvarno ih svatko može zakucati u zid, možete mijenjati zidne slike na njima kako želite. A kada poželite premjestiti sliku, lako možete ukloniti kuku sa zida i jednostavno je staviti na drugo mjesto.

Zidne kukice i trake

Ukoliko Vaša slika već ima kukice na stražnjoj strani, možete je objestiti bez čavla. Trebati će Vam samo zidna kukica i traka za vješanje slika. Fiksirajte zidnu kukicu, metalnu ili drvenu, i samo objesite sliku pomoću trake koja ide kroz kuke na stražnoj strani slike.

Vješanje slike, korak po korak

1) Nađite sredinu slike

Ako već znate gdje ćete objesiti sliku, nađite njenu sredinu koristeći metar. Napravite vidljivu oznaku olovkom gdje ćete zakucati čavao. Ne brinite za oznaku, veoma lako možete izbrisati olovku sa zida.

2) Nađite alat za objesiti sliku

Sada uzmite čekić i čavle, bušilicu i vijke ili ljepljive trake i fiksirajte na zid gdje ste označili. Bojite se da bi mogli oštetiti zid dok bušite ili udarate čekićem? Uzmite ljepljivu traku i napravite križ sa dva sloja – na ovaj način ćete bolje zaštititi zid. U slučaju da odaberete vijke, napravite prvu malu rupu i onda dalje bušite sa samim vijkom.

3) Objesite sliku

Objesite sliku na zid i provjerite da je dobro obješena i da stoji pravilno. Također, provjerite da li visi pravilno i samo je pustite. Ako želite biti sigurni da slika stoji pravo, provjerite pomoću libele – ako mjehurić stoji na srediti, uspjeli ste!

Sada ste stručnjak u vješanju slika! Želimo Vam svu sreću!

Slike na Vašem zidu

Aneta

I love to share simple, doable ideas to decorate, organize and love the home you have. What´s the best - no big budget need! I also love travelling, tasty food, my cat and of course my job!EuroposteriStvaram svoj svijet

Od 1999. Europosteri su jedna od najvećih web trgovina plakata, zidnih grafika i darova s licenciranom robom u Češkoj i cijeloj Europi. Nudimo ogroman izbor plakata iz filmove, igara ili sportova svih veličina, kao i široku paletu originalnih poklona za istinske ljubitelje Ratova zvijezda, Harryja Pottera, stripova ili cijele obitelji Warner Bros. Znamo da su šalice, figurice, puzzle i odjeća najbolji poklon za sve, bez obzira na dob i interes. Ali ako ste ljubitelj dizajna interijera, onda ste i Vi na pravom mjestu! Svakodnevno ispisujemo zidne tapete, ilustracije, fotografije i umjetničke reprodukcije i šaljemo ih u više od 25 zemalja kako bi naši kupci bili zadovoljni.


© 1999–2024 Europosters. Sva prava pridržana.

Top