We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
OTKRIJTE najbolje PONUDE za ovaj tjedan: ZEMLJOVIDI popust 20 % ×

Sam svoj majstor: Kako objesiti sliku na zid

09. 12. 2017

Prvo, promislite dobro unaprijed gdje bi htjeli objesiti sliku. Također je važno da li želite objesiti samo jednu sliku ili više njih jednu do druge. U svakom slučaju, prvo izmjerite zid i skicirajte željenu poziciju slike/postera na papiru (ili označite sa olovkom direktno na zidu). Ne zaboravite da objesite sliku u razini očiju – ne želite gledati stalno gore prema slici. Ako imate nekoga da Vam pomogne, pitajte ih da drže sliku dok vidite da li slika na tom mjestu izgleda dobro, onako kako želite da bude.

Kako ispravno objesiti sliku

Čekić i čavli

Objesiti sliku na zid sa čekićem i čavlima je najstariji i načešći naćin. Ako ste vješti sa čekićem i želite biti sigurni da će slika ostati na mjestu, izaberite ovaj naćin. Ali, ukoliko želite objesiti veću i težu sliku, mali čavao Vam neće puno pomoći. U ovom slučaju koristite veće kukice/sidrišta – tada možete objesiti i sliku tešku i nekoliko kilograma bez problema.

Ljepljive zidne kukice

Ako želite objesiti relativno malu sliku ili jednostavno ne želite bušiti svoj zid, ljepljive zidne kukice su kao stvorene za Vas. Postoje dvije opcije: prva je da možete izabrati samoljepljive zidne kukice – samo odlijepite zaštitu i zalijepite direktno na zid. Druga opcija: kukice koje prvo trebate zagrijati na pari i onda ih zaljepiti na zid. Krajnji ishod je isti, samo je na Vama da izaberete koja opcija je bolja za Vas.

Zidne kukice i trake

Ukoliko Vaša slika već ima kukice na stražnjoj strani, možete je objestiti bez čavla. Trebati će Vam samo zidna kukica i traka za vješanje slika. Fiksirajte zidnu kukicu, metalnu ili drvenu, i samo objesite sliku pomoću trake koja ide kroz kuke na stražnoj strani slike.

Vješanje slike, korak po korak

1) Nađite sredinu slike

Ako već znate gdje ćete objesiti sliku, nađite njenu sredinu koristeći metar. Napravite vidljivu oznaku olovkom gdje ćete zakucati čavao. Ne brinite za oznaku, veoma lako možete izbrisati olovku sa zida.

2) Nađite alat za objesiti sliku

Sada uzmite čekić i čavle, bušilicu i vijke ili ljepljive trake i fiksirajte na zid gdje ste označili. Bojite se da bi mogli oštetiti zid dok bušite ili udarate čekićem? Uzmite ljepljivu traku i napravite križ sa dva sloja – na ovaj način ćete bolje zaštititi zid. U slučaju da odaberete vijke, napravite prvu malu rupu i onda dalje bušite sa samim vijkom.

3) Objesite sliku

Objesite sliku na zid i provjerite da je dobro obješena i da stoji pravilno. Također, provjerite da li visi pravilno i samo je pustite. Ako želite biti sigurni da slika stoji pravo, provjerite pomoću libele – ako mjehurić stoji na srediti, uspjeli ste!

Sada ste stručnjak u vješanju slika! Želimo Vam svu sreću!

Slike na Vašem zidu

 

Aneta

I love to share simple, doable ideas to decorate, organize and love the home you have. What´s the best - no big budget need! I also love travelling, tasty food, my cat and of course my job!Decorate your life!

Od 1999. godine, Europosteri su postali jedan od najboljih prodavača plakata, zidnih murala i zidne umjetnosti. Trenutno surađujemo s umjetnicima, fotografima i grafičkim dizajnerima iz cijele Europe. U našoj ponudi možete pronaći najljepše poznate slike, kao i potpuno nova umjetnička djela suvremenih umjetnika. Rado ćemo isprintati vaše fotografije, a na vaš zahtjev stavit ćemo vaše otiske u okvire visoke kvalitete. Mi stvarno volimo dizajn interijera međutim, ne zaboravljamo gekove i ljubitelje glazbe za koje stalno širimo našu ponudu postera, šalica, majica, kolekcionarskih figurica i drugih licenciranih proizvoda i poklona.


Kontakt:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (samo na engleskom)

Ponedjeljak – Petak ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2020, Europosteri. Sva prava pridržana.

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo osigurali da na našoj mrežnoj stranici imate najbolje iskustvo. Više podataka Slažem se ×
Top