Pet činjenica o: Thor, bog groma

01. 11. 2017

Kako već svi znate… film Thor: Ragnarok sve je bliže i bliže. Ovdje, na Europosterima uvijek imamo taj osjećaj prije Božića, kad god stiže novi  Marvelov film, tako da je normalno da ćemo malo pisati o njemu. Ovaj put ćemo pokušati malo bolje upoznati boga groma uz pet najboljih činjenica o Thoru. Slijedit ćemo neke priče iz stripova, tako da ih slobodno možete ponovno početi čitati, ako želite izbjeći neke spoilere.

  1. Jedna jabuka dnevno drži doktora daleko

Prema Nordijskoj mitologiji, “početnom materijalu” za stvaranje ovih likova,  Thor i svi drugi bogovi u Asgardu svoju su besmrtnost zaradili jedući čarobne jabuke. U stripovima, bog groma se morao nekoliko puta vraćati kući kako bi održao svoj dugi životni vijek. Mislim da je netko zaboravio spomenuti moć besmrtnosti kad smo bili djeca i morali jesti povrće i voće.

  1. Hura! Znanost!

Za Thorovo karakteristično oružje, nazvano Mjolnir, što je čarobni malj, kažu da je iskovano u srcu umiruće zvijezde. Pisci su dobro proučili znanost, jer tvar unutar umiruće zvijezde ima nevjerojatno veliku gustoću. Zapravo je toliko gusta da bi jedna čajna žličica ove tvari težila nekoliko milijardi tona. A mislili smo da smo mi preteški nakon Božićnog ručka.

  1. Preklapanja priča DC-a i Marvela više nisu tajna.

Čini se da se jedan od najupamćenijih DC likova, Superman poigrao s nekim Marvelovim igračkama. Zapravo je mahao Thorovim maljem kratko vrijeme, nakon što je Odin uklonio čaroliju kako bi porazio gotovo svemogućeg Kronu. Nakon što su čarolije vraćene i ponovno počele djelovati, više nije mogao podići malj, jer nema srce ratnika. E da, mahao je i štitom Kapetana Amerike. Nadamo se da je za isto dao nešto svojih supermoći. Voljela bih vidjeti Kapetana kako iz očiju ispaljuje laserske zrake.

  1. Kad već pričamo o oružju

Thorov malj nije prvo super – oružje njegovog božanskog lika. Thor je ranije mahao borbenom sjekirom nazvanom Jarnbjorn. A mislili ste da malj ima teško ime. Koristio ju je kratko vrijeme, a ona je mogla odsjeći gotovo sve … uključujući i njegovu ruku. Možda ju je radi toga zamijenio nečim sigurnijim.

  1. Levitacijski malj

Thor zapravo ne može letjeti… Znam da je u to teško povjerovati, ali on zapravo tako jako baca svoj malj da ga on diže u zrak. Leteći superjunaci ionako su previše općeniti.

Nadamo se da vam se svidjelo pet najboljih činjenica o Thoru i njegovom malju. Zaista smo nestrpljivi radi novog filma i pripremit ćemo Vam i filmski osvrt. Do tada biste možda mogli pokušati uvjeriti Thora da bude Vaš Uber vozač uz pomoć svog malja. Mislim da bi to bio pravi doživljaj.

POGLEDAJTE DRUGE PROIZVODE INSPIRIRANE THOROM!

Lucia

Make art, spread love and have fun! That's how I live my life.

www.instagram.com/ejdznerka/Decorate your life!

Poduzeće Europosteri.hr je osnovano 1999. godine. Od tada smo postali jedni među najvećim europskih proizvođačima proizvoda kao što su plakati, umjetnički tisakkalendari, te slike i zidno slikarstvo. Nudimo cjelokupnu uslugu uokvirivanja, pakiranja i otpreme. Naš najveći prioritet i obveza je zadovoljstvo naših kupaca.

 

© 1999 – 2018, Europosteri.hr Sva prava pridržana

info@europosteri.hr

Ova stranica koristi kolačiće kako bismo osigurali da na našoj mrežnoj stranici imate najbolje iskustvo. Više podataka Slažem se ×
Top
Uokvirivanje Uokvirivanje Online uokvirivanje
100% zadovoljnih kupaca 100% zadovoljnih kupaca
Sve na zalihama! Sve na zalihama! Šaljemo najkasnije do 24 sati
3+1 gratis 3+1 gratis Svaki četvrti plakat vam je besplatan
Program vjernosti Program vjernosti Uštedite 10% na svakoj narudžbi koju napravite
MysticCase MysticCase Neobičan dar