We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % na odabrane zidne proizvode OSVOJITE KOD ZA POPUST

Maurits Bausenhart: Kad upoznaš lava, prati “Hakuna matata” pravilo!

06. 09. 2020

Maurits Bausenhart je vrlo talentiran mladi fotograf koji smo otkrili sasvim slučajno. Slikao je “ozbiljnije od svoje 16. godine.” Iako je fotografija jedna od njegovih najvećih strasti, to nije jedina. U jednom od naših prvih razgovora rekao je da nije baš zanimljiva osoba budući da ima cijeli život pred sobom, ali ovaj intervju dokazuje da je u krivu. Pročitajte više ako želite znati “priču iza kulisa” ovog prekrasnog njemačkog fotografa!

KAD JE MAČKA IZIŠLA IZ VREĆE

Teško je reći, kad je Maurits shvatio da ima dobro oko za fotografiju, ali se sjeća točne fotografije o kojoj je dobio samo pozitivne povratne informacije od svoje obitelji i prijatelja. ” To je vrsta klišeja znam, ali to je bila slika moje mačke. Od te slike, ja sam službeni obiteljski fotograf! “, odgovorio je smijajući se kad sam ga pitala za fotografiju zbog koje je shvatio da je fotografija njegova velika strast.

Gledajući njegove slike, moglo bi se pomisliti da Mauri ima za cilj postati profesionalni fotograf kao Peter Mckinnon ili Benjamin Ortega kojem se divi, ali to nije slučaj. ” Trenutno sam e-commerce pripravnik, to je moja druga “ljubav” kao i putovanja u kojima jako uživam. “ A putovanje nam je bila glavna tema kad smo se upoznali na chatu.

OVAJ PUT ZA AFRIKU

Koje je najljepše mjesto koje ste dosad posjetili?

Maurits: Rekao bih Kina, Afrika i veoma sam uživao u vremenu provedenom u New Yorku. Nažalost, nemam slike odande.

Porazgovarajmo o putovanju u Afriku onda budući da je to tema većine vaših fotografija koje imamo u našoj ponudi. Kako je biti licem u lice sa divljim životinjama?

Maurits: Biti licem u lice sa životinjama ove veličine i ove veličanstvene aure, bilo je nešto vrlo posebno. Samo vidjevši ih kako se kreću i ponašaju u svom “normalnom” staništu, stvarno me ostavilo bez riječi. Jer često se slonovi i lavovi i gepardi prikazuju kao divlje i opasne životinje. Ali sve dok ih ne ugrožavate ili ne uznemiravate, oni su više cool od većine ljudi koje poznajem (smijeh) I na primjer, jednom je lav došao do našeg vozila i samo ležao u sjeni. Ne vidiš ovako nešto svaki dan.

Pa, na kraju su to samo velike mačke… Bojao si se kad je lav došao?

Maurits: Ne baš jer naš vodič je bio jedan od najboljih vodiča koje smo ikada mogli dobiti, a on nam je u osnovi rekao: “Hakuna Matata. Sve dok ga ne pokušaš pomaziti sve će biti u redu. ” I uz njegov savjet, nisam ga pomazio, samo sam ga fotografirao. I sve dobro prošlo.

POTPUNO KINESKO ISKUSTVO

Imate li neko smiješno iskustvo sa putovanja koje vam ne smeta podijeliti?

Maurits: U Šangaju, bio je prilično smiješan trenutak kada sam stajao između dva dizala u našem hotelu i između ta dva dizala, bio je mali stalak s pijeskom u njemu. I danima sam se pitao što bi to moglo biti. I na naš zadnji dan Kinez je stajao pored mene i odjednom samo izlio u njega. U početku sam bio malo šokiran, ali mislim da u Njemačkoj i Europi nešto ovakvo nije uobičajeno. Ali čini se da je tamo prilično uobičajeno. Barem u Šangaju.

Zanimljivo! Kada putujete, da li isprobavate svu različitu hranu koju imaju? Kineska i afrička kuhinja je vrlo različita od naše…

Maurits: Naravno! Trudim se da probam što više hrane sa mog popisa hrane koju želim jednom kušati. Na primjer, pileća stopala.

Ugh… Kako je?

Maurits: Vrlo ukusno. Probajte ako možete (smijeh). Ali pauci ili živi škorpioni su još uvijek malo previše za mene… U Africi se ne mogu sjetiti bilo čega previše divljeg za mene. Pojeo sam svu njihovu lokalnu hranu i moram reći da je i više nego ukusno. Velika preporuka za afričku i kinesku hranu!!

Mislim da nisam toliko hrabra… Koji su vaši sljedeći planovi putovanja? Mislim, nakon što je pandemija koronavirusa gotova…

Maurits: Zato što su ova velika odredišta bila moguća samo zbog mojih roditelja ove godine ću to malo zaobići (Smijeh) Od sada će većina mojih putovanja biti plaćena iz mog džepa tako da mislim da je unutarnja Njemačka također vrlo zanimljiva i neke europske zemlje su također još uvijek na mojoj listi kanti. Kao Pariz ili Lisabon.

A Prag?

Maurits: Da, Prag je također vrlo lijep i vrijedan putovanja. On je također na mom popisu! Vidjeti ćemo koja zemlja ili grad me privlači prvi i najviše.

Koji je tvoj životni san?

Maurits: Što se tiče mog osobnog života, samo želim biti sretan i žaliti što manje mogu. Jer imaš samo jedan život. Zvuči siroto, ali to je stvarnost. Uzeti najbolje od toga i svega što ste postigli je najbolji način da uživate.

Ali jedan veliki san za mene još uvijek, je posjedovanje old-timer Porsche. Kad mi mogu nabaviti jedan od tih, bio bih više nego sretan!

Želim ti sreću s tim! Ima li nešto što biste željeli reći, neku “motivaciju” za čitatelje možda?

Maurits: Samo želim reći da stvarno vjerujem da nema ograničenja na ništa. Dakle, ako je nešto moguće, učinite sve što možete da postignete svoj cilj.

Razgovor s Mauritsom je bilo veliko iskustvo. On je “samo običan momak” na prvi pogled međutim, kada razgovarate malo duže s njim, možete osjetiti da ovaj mladić ima puno toga za ponuditi. Kada sam ga pitala o tome je li on Canon ili Nikon momak, on me iznenadio s prilično neočekivanim odgovorom “S kamerama to je kao s automobilima. Možete voziti bilo koji od njih, ali samo se s nekim “osjećaš ispravno”. Slikam se sa svojim Lumixom i sretan sam.” Sretni i cool su pridjevi koji mu najbolje priliče, međutim, mogli bismo ih iskoristiti da opišemo životinje koje je prikažio na svom putovanju u Afriku.

Pozivamo vas da otkrijete potpuno novu kolekciju fotografija s putovanja Mauritsa Bausenharta – Mladog talentiranog fotografa kojeg vam s ponosom predstavljamo!

MAURITS BAUSENHART KOLEKCIJA

Autor: Katka

 

 

 EuroposteriStvaram svoj svijet

Od 1999. Europosteri su jedna od najvećih web trgovina plakata, zidnih grafika i darova s licenciranom robom u Češkoj i cijeloj Europi. Nudimo ogroman izbor plakata iz filmove, igara ili sportova svih veličina, kao i široku paletu originalnih poklona za istinske ljubitelje Ratova zvijezda, Harryja Pottera, stripova ili cijele obitelji Warner Bros. Znamo da su šalice, figurice, puzzle i odjeća najbolji poklon za sve, bez obzira na dob i interes. Ali ako ste ljubitelj dizajna interijera, onda ste i Vi na pravom mjestu! Svakodnevno ispisujemo zidne tapete, ilustracije, fotografije i umjetničke reprodukcije i šaljemo ih u više od 25 zemalja kako bi naši kupci bili zadovoljni.


© 1999–2024 Europosters. Sva prava pridržana.

Top