We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % na odabrane zidne proizvode OSVOJITE KOD ZA POPUST

Kako upravljati emocijama u vremenima koronavirusa

13. 04. 2020

Kada su adolescenti kažnjeni od strane svojih roditelja, oni se bore sa puno emocija kao što su očaj ili nepravda. Ista stvar se događa svijetu sada – svi moramo ostati kod kuće, držati se od prijatelja i nositi se s negativnim vijestima kojima nas mediji bombardiraju svakih 5 minuta. Nije lako nositi se sa koronavirusom, bilo da ste podredili svoj život za pacijente u bolnicama ili pokušava spasiti svoj vlastiti kod kuće. Borimo se protiv super-infektivnog virusa više od mjesec dana, i čini se da ćemo konačno vidjeti svjetlo na kraju tunela. No, tunel je još uvijek dovoljno dugo, tako da morate naučiti kako upravljati svojim osjećajima u kućnom pritvoru. A mi ćemo vas savjetovati kako!

Kada ste potpuno sami


Svatko od nas provodi ostajanje doma drugačije. Neki od nas provode dane s cijelom obitelji u malom stanu, neki od nas su sami. Ni jedno nije savršeno. Kada ste sami, čeznete za ljudskim kontaktom, kada ste s drugim ljudima, želite se skrivati i ne razgovarati ni s kim cijeli dan. Ipak, biti potpuno sam je malo teže. Postoji razlog zašto su najgori kriminalci stavljeni u samicu! Doista, samoća ima veliki utjecaj na naše mentalno zdravlje. Naravno, to ovisi o duljini izolacije. Što ste duže sami, veća je vjerojatnost da ćete doživjeti sljedeće simptome: ljutnja, razdražljivost, neprijateljstvo, anksioznost, beznađa. Kako se boriti? Budući da nismo izolirani od naših rođaka za kaznu, možemo ih barem nazvati. Danas postoje mnoge aplikacije u kojima možete razgovarati sa svojim najmilijama besplatno preko interneta. To nije isto kao da pivo s prijateljem vani, ali to će vas zaboraviti na sve za neko vrijeme.

  • Nazovite svoju obitelj i prijatelje putem aplikacija za videochat. Da biste izbjegli osjećaj kao da se doživljava isti dan iznova i iznova, ne zovite iste ljude u isto vrijeme svaki dan. Vaš mozak treba nove podražaje – nove teme, nove priče. Nitko ne želi gledati istu epizodu serije u isto vrijeme svaki dan!
  • Nedostaje li ti piće u petak s prijateljima? Organizirajte ga online! Izaći petkom navečer vani važan su dio psihohigijene za mnoge od nas. Ali pubovi su zatvoreni na neodređeno vrijeme, i ionako se ne bismo trebali naći s prijateljima. Ali opet, možete ih nazvati! Popijte čašu crnog vina ili piva (preporučujemo samo jedno piće! Sok može biti dovoljno 😊) i raspravljati o radu, prijateljima ili serijama koje ste vidjeli zajedno. Ali izbjegavajte temu krize koronavirus! Petak bi trebao biti zabavan!
  • Rastegnite se. U domaćoj izolaciji, ne samo da nemamo društveni kontakt, već i kretanje. Čak i ako niste sportaš! Nakon nekoliko tjedana sjedenja kod kuće, možemo biti pogođeni bolovima u leđima i glavoboljom ili drhtanjem ruku, probavnim problemima i nesanicom. Možete izbjeći ove neugodnosti pokušavajući prohodati barem malo. Ako možete izaći, prošećite najmanje 30 minuta svaki dan. Ali budite oprezni! Stavite masku i otiđite negdje gdje nema visoke koncentracije ljudi. Ne zaboravite držati udaljenost od najmanje 2 metra od drugih! Ako hodanje vani nije opcija, otvorite prozor i hodajte po apartmanu najmanje 15 minuta. Ponovite ove šetnje kući nekoliko puta tijekom dana.
  • Mislite pozitivno. Biti informiran je važno, ali obratite pozornost na to koliko novih informacija stvarno trebate dnevno. Pročitajte iznova i iznova koliko zaraženih su u svakoj zemlji će stvoriti stvarne osjećaje očaja i tuge. Radije pročitajte svoju omiljenu knjigu opet ili gledati Prijatelje pedeseti put. Napravite svoj omiljeni čaj ili kavu. Pogledajte svoje fotografije sa praznika ili iz djetinjstva. Zaboravite što se događa i planirajte s kim i gdje ćete se sastati kada se situacija smiri.
  • Okružite se ljepotom. Nemojte buljiti u prazan zid. Ukrasite ih lijepo! Nabavite Art Print vašeg omiljenog slikara, fotografiju prirode ili sliku ljudi koji će izazvati pozitivne emocije u vama. Ako želite dobiti neke pozitivne vibracije, posjetite našu kolekciju Čiste sreće
  • Učinite nešto kreativno – slikajte, pišite, svirajte glazbene instrumente. Radite ono u čemu uživate ili ste oduvijek željeli probati. Nije važno je li vaše remek-djelo slika “svinja u travi” ili da znate samo 2 akorda. Neko vrijeme ćete uposliti svoje ruke u mozak i biti će vam bolje.

Onda kada vas ima previše

Ne žive svi u palači sa 10 spavaćih soba. Možda vam nikad prije nije bilo stalo do veličine vašeg stana, ali sada osjećate svaki metar. Partner, djeca, pas, mačka. Što više ljudi, to je više buke i mogućih sukoba. Ali čak se i sa ovim možete boriti! Sve se radi o dogovoru i pravilima koja ste postavili.

  • Podijelite svoj stan u zone. Ponekad svi moraju biti sami neko vrijeme. Ako vaš partner ili djeca uvijek dolaze k vama i žele da ih zabavite na neki način, možete se lako iziritirati i sukob je na putu! Rasporedite da, na primjer, spavaća soba je mjesto gdje ne samo ne spavate, ali i odmarate mentalno – pa ako se bilo tko od vas treba izolirati od drugihna neko vrijeme, oni se mogu sakriti upravo tamo i nitko ih ne smije slijediti.
  • Odredite vrijeme za trenutke zajedno i sami. Baš kao i trenuci privatnosti, oni koje provedete sa svojom obitelji su važni. Podijelite dan na dijelove: radno vrijeme, vrijeme za osobni mir, obiteljske aktivnosti, hranu. Saznajte kako raditi zajedno u ovom načinu rada i vidjet ćete da se veselite zajedničkom reprodukcijom ili gledanju filma sa svojom obitelji!
  • Pričajte o svojim osjećajima. Najgore što možete učiniti je držati sve za sebe. Ali ako se osjećate loše, važno je imenovati i podijeliti svoje osjećaje. Ali, naravno, oblik koji radite je važan. Nemojte iscjedak svoje frustracije sa svojim partnerom ili djecom i tražiti zamjenske probleme. Kada osjetiš “to je previše” za tebe, samo reci. Vidjet ćete da će vam zagrljaj ili razumijevanje vašeg partnera dobro doći!

ČISTA SREĆA KOLEKCIJA UMJETNIČKIH FOTOGRAFIJA

 

Autor: KatkaEuroposteriStvaram svoj svijet

Od 1999. Europosteri su jedna od najvećih web trgovina plakata, zidnih grafika i darova s licenciranom robom u Češkoj i cijeloj Europi. Nudimo ogroman izbor plakata iz filmove, igara ili sportova svih veličina, kao i široku paletu originalnih poklona za istinske ljubitelje Ratova zvijezda, Harryja Pottera, stripova ili cijele obitelji Warner Bros. Znamo da su šalice, figurice, puzzle i odjeća najbolji poklon za sve, bez obzira na dob i interes. Ali ako ste ljubitelj dizajna interijera, onda ste i Vi na pravom mjestu! Svakodnevno ispisujemo zidne tapete, ilustracije, fotografije i umjetničke reprodukcije i šaljemo ih u više od 25 zemalja kako bi naši kupci bili zadovoljni.


© 1999–2024 Europosters. Sva prava pridržana.

Top