We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % na odabrane zidne proizvode OSVOJITE KOD ZA POPUST

BLURSBYAI: Najljepše ilustracije za svaki interijer!

26. 03. 2024

Blursbyai – tko se skriva pod ovim pseudonimom? Španjolska arhitektica i dizajnerica Rosana Laiz García stvorila je vlastiti brand 2013. godine. Mnogi od vas već kod kuće imaju ilustracije i karte ove talentirane umjetnice, a mnogi još uvijek razmišljaju o kupnji plakata ili zidne umjetnosti. Idemo…!

Europosteri: Kako je nastao tvoj pseudonim Blursbyai i što znači?

Blursbyai je igra riječi zamućenje (koja me podsjeća na mrlju od tinte ili akvarela) i japanske riječi ai (što znači ljubav ili naklonost). Blursbyai za mene znači da zamućenje akvarela možete pretvoriti  u nešto lijepo pomoću malo rada i vještine.

Europosteri: Vratimo se na sam početak, što je oblikovalo tvoj prepoznatljiv umjetnički stil? Zašto si odlučila ilustrirati karte?

Sjećam se slikarstva i crtanja od djetinjstva, ali obrazovanje koju sam dobila tijekom svoje akademske formacije kao arhitektice uvelike je utjecalo na moj rad. Proučavali smo strukture i izračune, naravno, ali i povijest umjetnosti i teoriju te crtanje i slikarstvo.

Po meni, moj rad se ima tri do četiri stila:

  1. Karte – One su izravno povezane s arhitekturom i urbanističkim planiranjem. Zahtijevaju točnost i znanje kako bi bile lijepe i čitljive u isto vrijeme. Moja prva karta bilo je reljef svijeta ispunjen zlatnom bojom (nešto hrabro i minimalistički), a onda su moji kupci počeli tražiti detaljnije karte, pa sam stalno dodavala sve više karata! Odlučila sam pomiješati preciznost i ljepotu bojeći ih akvarelom ili ih okružujući ručno oslikanim cvijećem.
  2. Minimalistička i dizajnerski umjetnički radovi, poput tipografije i skandinavske umjetnosti – na arhitekturi vas uče da stvari trebaju biti jednostavne, moderne i elegantne. Mnogo puta kada dizajniram pitam se „što bi moj učitelj mislio o ovom dizajnu?“
  3. Slike – Osjećaj slobode koji imam dok slikam jednostavno je hrana za moju dušu. Uvijek sam se tako osjećala, ali tijekom ove godine, nakon očeve iznenadne smrti, slikanje mi je pomoglo da se usredotočim i pustim da mi um istovremeno odluta. Slikarska zbirka  posvećena je sjećanju na mog tatu Daniela Laiza Gordóna i započeta je kao terapija u cilju oporavka od te traume. Pokušala sam reflektirati šareno, prekrasno apstraktno cvijeće pomoću uljane boje, bojica ili akrilnih olovaka, na instinktivan način, koji mi je bio prirodan i potaknuo me na stvaranje ljepote koja bi mogla uljepšati dan drugima.

Louise May Alcott navodno je rekla: „Imala sam puno problema, pa pišem vesele priče“; Željela bih ovu izreku prilagoditi svome duhu: „Ponekad život postane tmuran, pa slikam šareno veselo cvijeće“.

  1. Također bih željela spomenuti svoje fotografije. Snimam ih samo iz zabave jer se ponekad ne mogu suzdržati od snimanja nečeg lijepog oko sebe (cvijet, list, planina…)

Europosteri: Rosana, koja ti je omiljena boja?

Zelena! Sve nijanse zelene dobrodošle su oko mene i kako bi bile još bolje možemo ih nadopuniti nečim što blista, svjetluca ili reflektira svjetlost.

Europosteri: Što te inspirira?

Inspirira me uglavnom ono što vidim u svakodnevnom životu i ljepota koja se može naći u malim stvarima. Također volim pregledavati web-mjesta za dizajn interijera, moderne i vintage časopise i knjige o umjetnosti.

Europosteri: Što ti padne na pamet kada kažeš Europosteri? I kako ocjenjuješ suradnju?

Rad s Europosterima je zadovoljstvo! Otvorili su mi vrata europskog tržišta, proces je jednostavan, lagan i ugodan. Volim što nudite tržište kojem se mogu pridružiti svi novi umjetnici jer pomaže umjetnicima i fotografima da testiraju poslovne vode prodaje umjetnina.

Povrh toga, kvaliteta proizvoda je izvrsna, kao što možete vidjeti na ove dvije slike mojih obojenih voćnih umjetničkih djela u mom domu.

Europosteri: I za kraj, koji je tvoj životni san, Rosana?

Voljela bih da mogu živjeti ostatak života kao i sada. Lijepo mi je u životu: sretno sam zaručena, moj grad je malen, starinski i prelijep, imam obiteljsku kuću u malom selu, veliku obitelj, a u mom domu su i tri mačke.

Moj profesionalni životni san ispunjava se malo-pomalo svaki put kad netko kupi jedno od mojih umjetničkih djela. Pomisao da je netko odabrao stvar koju sam ja napravila za svoj dom ili kao dar ispunjava moju dušu zahvalnošću i srećom!

Pogledajte kolekcije Blursbyai

… ili postanite naš sljedeći najbolje prodavani umjetnik i pridružite nam se na našem Art Lab!EuroposteriStvaram svoj svijet

Od 1999. Europosteri su jedna od najvećih web trgovina plakata, zidnih grafika i darova s licenciranom robom u Češkoj i cijeloj Europi. Nudimo ogroman izbor plakata iz filmove, igara ili sportova svih veličina, kao i široku paletu originalnih poklona za istinske ljubitelje Ratova zvijezda, Harryja Pottera, stripova ili cijele obitelji Warner Bros. Znamo da su šalice, figurice, puzzle i odjeća najbolji poklon za sve, bez obzira na dob i interes. Ali ako ste ljubitelj dizajna interijera, onda ste i Vi na pravom mjestu! Svakodnevno ispisujemo zidne tapete, ilustracije, fotografije i umjetničke reprodukcije i šaljemo ih u više od 25 zemalja kako bi naši kupci bili zadovoljni.


© 1999–2024 Europosters. Sva prava pridržana.

Top