We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % na odabrane zidne proizvode OSVOJITE KOD ZA POPUST

2020 je godina ženskih superheroja. Harely Quinn, Black Widow i Wonder Woman stižu u kina!

01. 02. 2020

Vremena kad su žene bile percipirane samo kao lijepi dodatni likovi ili zavodničke kriminalke u kompliciranoj priču o muškarcu – spašavanje svijeta od ujedno stvarnih i metaforičnih čudovišta, su davno završena. Dosta je bilo bespomoćnih princeza koje čekaju da ih se spasi, ili inteligentne, jake, ali ne tako bitne, superheroine kao dio tima! Nakon Kapetan Marvel, nekoliko superheroina dolazi na velike ekrane. To će vrijediti pogledati! Već u Veljači, gledati ćemo film Birds of Prey, gdje glumi emancipicirana Harely Quinn, u Travnju Black Widow i u Lipnju se zatvara ženski ciklus sa novim nastavkom filma Wonder Woman. Samo za Vas, pronašli smo zanimljive informacije o ovoim ikonama iz DC-a i Marvela.

Psihijatrica Harleen Frances Quinzel je dobro poznata kao veliki kriminalni um i luda Jokerova djevojka. Fanovi su je voljeli u Odred otpisanih filmu, gdje je dio super kriminalne grupe koji se bore na stranu dobra od više zlobnih gadova od njih samih. Ali zahvaljujući super glumi Margot Robbie, lik je dobio toliko pažnje od fanova da je DC počeo razmišljati o solo filmu. (Kao što je Joker imao prošle godine) Ali to se ipak nije dogodilo jer je sama glumica željela da njen lik bude dio nečeg višeg, ponovo. Ideja je bila da pridruže Harely grupi ženskih superheroja Birds of Prey, jedne od najboljih, ali ne tako poznatim, super timom DC svijeta. Pun naslov filma je Birds of Prey: Fantastična emancipacija Harely Quinn i izgleda veoma obećavajući.

Bird of Prey Harely Quinn

 1. Film Birds of Prey je trebao imati premijeru na Valentinovo. Ali se rok pomjerio na tjedan prije jer je Bond 25 bio zakazan za isti dan.
 2. Film ipak ima R (roditeljska pozornost) upozorenje, što znači da možeo očekivati dosta nasilja. Sama Margot Robbie je došla na ideu da se ovaj film napravi nasilnijim nego Odred otpisanih kako se film ne bi smatrao previše ženskastim.
 3. Članovi Birds of Prey uključuju Black Canary, The Huntress i detektivka Renee Montoya. Udružiti će snage protiv Roman Sionis a.k.a. Black Mask i Victor Zsazs.
 4. Harely Quinn ima neobičnog ljubimca u filmu. Hijena 😊
 5. Redatljica Cathy Yan je prva Azijska redateljica da režira film o superherojima.

Black Widow

Iako smo vidjeli da Natasha Romanoff umire u zadnjem Osvetnici filmu, njena priča još nije gotova. Vratiti ćemo se natrag u period između Kapetan Amerika: Građanski rat i Osvetnici: Rat beskonačnosti. Film o ženskoj heroini, također je režirala žena, Cate Shortland. Nakon 10 godina gledanja filmova gdje Natasha glumi dodatni, laskavi lik, konačno doznajemo što joj se dogodilo dok je bila u Rusiji i dok je imala trening za ubojice. Nakon događaja u Građanskom ratu, Natasha nema nigdje za otići, pa se vrati svojoj prošlosti. Sretne bivše kolege, ubojice Yelena i Rusku verziju Kapetana Amerike – Red Guardian (bila je udana za njega, barem u stripovima). Pošto svaki film o superheroju treba i istinskog zločinca, uživati ćemo u prisustvu Taskmaster-a, koga već znamo kao neprijatelja Kapetana Amerike, Deadpool-a i Ant-Mana.

ZANIMLJIVE ČINJENICE O BLACK WIDOW

 1.  Nadimak Black Widow ne pripada samo Natasha Romanoff, punog imena Natalia Alianova Romanova. To je naziv za sve lijepe Ruske ubojice.
 2. Natasha iz stripova je imala vezu sa Red Guarian, Hawkeye, Bucky, Daredevil pa čak i Iron Man. U filmovima, ipak, samo je povezana sa Hawkeye i sa Hulkom.
 3. Poput Steve Rogersa a.k.a. Kapetan Amerika, Natasha je isto “poboljšana” sa serumom tijekom treninga, koji je učinio snažnijom, zdravijom i otpornom na starenje. Također, i ona je prošla kroz II Svjetski rat jer je rođena 1928.

Wonder Woman

Drugi dio filma Wonder Woman, vodi nas u 1984-tu, koji je, ujedno i prva godina prvog DC filma sa ženskom superheroinom nazvan Supergirl. Patty Jenkins je ponovo zauzela redateljsku poziciju. O čemu će biti film? Iako u prvom filmu se činilo da Dianina prva ljubav, pilot Steve Trevor je mrtav, očigledno nije (jpojavio se u traileru) te se s toga ljubavna priča nastavlja. Ali naravno, u priču se upliću i dva opasna neprijatelja – Cheetah i Lord Maxwell.

ZANIMLJIVE ČINJENICE O WONDER WOMAN

 1. Wonder Woman stripovi su bili zabranjeni 1942 godine jer glavni lik nije imao dovoljno odjeće na sebi.
 2. Wonder Woman je bio prvi film nakon 12 godina od Electra filma sa ženskom heroinom u glavnoj ulozi.
 3. Filmu nije bilo dopušteno prikazivanju u Lebanonu jer glavna glumica Gal Galdot je Izraelka, a Lebanon ratuje sa njima.
 4. Priča prvog filma je smještena tijekom I Svjetskog Rata, ali u stripovima, Trevor i Diana se upoznaju tijekom drugog.

Ipak, sa Birds of Pray, Black Widow i Wonder Woman 1984, doza stripova za 2020 definitivno nije gotova. Marvel će nam predstaviti novi tim “Osvetnika”, The Eternals, onda The New Mutants i Venom 2 stiže. DC je pripremio novi lik vampira Morbius kojeg igra Jared Leto. Ako ne možete dočekati nove filmove svojih omiljenih superheroja, posjetite našu kolekciju proizvoda. 😊

HEROJI STIRPOVA KOLEKCIJA

Tags: Black widow, DC Comics, Harley Quinn, Marvel, Wonder Woman

 

Autor: KatkaEuroposteriStvaram svoj svijet

Od 1999. Europosteri su jedna od najvećih web trgovina plakata, zidnih grafika i darova s licenciranom robom u Češkoj i cijeloj Europi. Nudimo ogroman izbor plakata iz filmove, igara ili sportova svih veličina, kao i široku paletu originalnih poklona za istinske ljubitelje Ratova zvijezda, Harryja Pottera, stripova ili cijele obitelji Warner Bros. Znamo da su šalice, figurice, puzzle i odjeća najbolji poklon za sve, bez obzira na dob i interes. Ali ako ste ljubitelj dizajna interijera, onda ste i Vi na pravom mjestu! Svakodnevno ispisujemo zidne tapete, ilustracije, fotografije i umjetničke reprodukcije i šaljemo ih u više od 25 zemalja kako bi naši kupci bili zadovoljni.


© 1999–2024 Europosters. Sva prava pridržana.

Top